top of page
  • Forfatterens bildeSt. Svithun menighet

Informasjon om messefeiring

Oppdatert: 14. des. 2021

Gjelder fra og med 15. desember 2021 til og med 12. januar 2022


Påbudt å bruke munnbind i kirken. Munnbind brukes også ved inngangspartiet til kirken og ved samling etter messen utendørs.


Besøkende skal holde minst 1 meters avstand til andre enn sin egen husstand når de oppholder seg i kirken.


Åpningstider for kirken er 30 minutter før messene (mandag – fredag). Søndag følger messetidene. Alle besøkende må registrere seg ved inngangen for smittesporing.


Billettbestilling til messer er åpen fra onsdag til onsdag (en uke om gangen). Messer til jul og nyttår åpnes mandagen før.


50 billetter til messen utlyses med påmelding gjennom billett.katolsk.no. Listen oppbevares på menighetskontoret i 10 dager, for eventuell smittesporing, før den makuleres.

50 deltagere i messen er det høyeste lovlige antallet for øyeblikket (dette inkluderer ikke personer med funksjon i messen).


Benker: Vi bruker annen hver benk til messen: Alle deltagere til messen, utenom spedbarn, må sitte på merkede plassene. Er du fra samme husstand kan du sitte tettere sammen på en benk. Det er ikke lov til å gå rundt i kirken før, etter og under messen.Kommunion i benken: Alle besøkende må bli på sine plasser til messen er ferdig. Presten går ned til de troende for utdeling av kommunion. KUN tillatt i hånden.


Gå direkte ut når messen er ferdig og ikke bli værende igjen i kirkerommet eller bli stående ved inngang/utgang. Dette med hensyn til smittevern ettersom en annen messe begynner ganske umiddelbart. Privat bønn og annet snakk kan gjøres hjemme eller utenfor kirken.Inngang/utgang: Til messen brukes hovedinngangen til kirken som både inngang og utgang. Men sideinngangen kan også brukes til utgang.

Kormedlemmer og organist må gå direkte opp til galleriet gjennom hvit sidedør.Kirkedørene lukkes og låses når messen begynner. Kirkevertene er være tilgjengelig ved dørene i tilfelle brann eller annen nødsituasjon under messen.


Kollekt: samles inn ved inngangen.


Sakristiet: INGEN adgang for troende/besøkende i sakristiet. KUN for prester, ministranter og de som har et ansvar før og etter messen. De som ønsker å møte/snakke med en prest etter messen bør avtale på forhånd.


Skriftemål etter avtale.


Kirkekaffe avlyses inntil videre. Kun messefeiring og sakramentale handlinger prioriteres inntil videre. All annen aktivitet i menighetens lokaler er avlyst. Menighetssalen, kjøkken, kontordel, St. Josef lokal og Peisestuen skal være stengt for andre enn ansatte og prester.


243 visninger

コメント


コメント機能がオフになっています。
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page