top of page
  • Forfatterens bildeSt. Svithun menighet

Refleksjon 3. søndag i påsketid

Innledning:

Det vanlige temaet for dagens opplesninger er utfordringen med å tilpasse våre liv til den oppstandne Herrens levende nærvær når vi daglig blir mer oppmerksomme på nærværet av hans Hellige Ånd i oss og omgir oss. Denne bevisstheten bør styrke vårt håp i hans løfter, bringe oss til sann omvendelse for våre synder og fornyelsen av våre liv, og føre oss til å vitne om Kristus ved våre nestekjærlige gjerninger. Opplesningene minner oss også om at formålet med Jesu lidelse, død og oppstandelse var å frelse oss fra våre synder.


Skriftstimer:

Første lesning, hentet fra Apostlenes gjerninger, gir oss Peters andre forkynnelse om den jødiske forsamlingen ved Salomo Portico i Jerusalem. Peter viser kraftig hvordan de messianske profetiene er blitt oppfylt i den korsfestede og oppstandne Jesus, og utfordrer jødene til å omvende seg og vende seg mot Gud slik at deres synder kan bli utslettet.

I andre lesning svarer John på tvil fra kjetterne i sin tid og hevder den grunnleggende kristne læren om at Jesu død var et offer som ble ofret for våre synder.

Dagens evangelium beskriver Jesu opptreden på kvelden for oppstandelsen for apostlene som var i det låste øvre rommet, Cenacle.

Vi ser Jesus fjerne tvilen til apostlene sine om oppstandelsen ved å invitere dem til å berøre ham og ved å spise et stykke kokt fisk.

Jesus forklarer hvordan profetiene har blitt oppfylt i ham. Så pålegger han dem å vitne om ham og forkynne “omvendelse og tilgivelse av synder i hans navn ” etter å ha mottatt Den Hellige Ånd.


Livsmeldinger:

1) Vi må dele apostlenes "øvre romopplevelse" i den hellige messen: Den samme Jesus som i øvre rom, Cenaklet, forberedte disiplene for deres forkynnelses- og forkynnelsesoppdrag, er til stede med oss ​​i nattverden. . I ”Ordets liturgi” snakker Jesus til oss. I «Eukaristiens liturgi» blir Jesus vår åndelige mat og drikke. Dermed gjentas dagens evangeliescene hver søndag på menighetens alter. I likhet med de første disiplene kommer vi sammen for å omvende oss fra våre synder, uttrykke vår takknemlighet for mottatte velsignelser, lytte til Guds ord og tilby våre liv til Gud sammen med våre begjæringer og hans gaver av innviet brød og vin. Vi spiser også den åndelige maten Jesus leverer, og får dermed den styrke som er nødvendig for å dele Kristi budskap med hele verden, hovedsakelig ved å leve gjennomsiktige kristne liv.

2) Jesus trenger oss som vitner for å fortsette sin misjon. Jesus trenger åndsfylte etterfølgere for å være hans øyne, ører, hender og føtter, for å vitne om sin kjærlighet, barmhjertighet og tilgivelse ved vårt samspill med vår bror og søstre.

3) Vår hverdag er ment å tjene som et middel for oss å oppleve og dele den oppstandne Herren med andre. Akkurat som disiplene opplevde den oppstandne Herren i samfunnet sitt, la oss lære å gjenkjenne Jesu nærvær i våre egne hjem, sosiale tjenestesentre, sykepleiefasiliteter, sykehus, arbeidsplasser og skoler. Jesus vil at vi skal være et samfunn som deler og bryr seg, et samfunn som vet å gjenkjenne Jesus i de fattige, marginaliserte, syke - det vil si i alle - og gjør det.


P. Amando

23 visninger
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page