top of page
  • Forfatterens bildeSt. Svithun menighet

Savner du vievann?

Forhåpentlig vil de lokale tiltakene for Nord-Jæren kommune lettes i morgen etter presse konferanse. Vi ber sammen om dette.


Menigheten har dessverre vært stengt siden påske. Og vi vet at troende også savner Kirken. I flere anledninger, til alle døgnets tider, har prestene observert at folk kommer for å be foran Korset, Maria statuen eller ved hovedinngangen viten at Sakramentet er i tabernaklet. Å utrykke en lengsel til Troen, er aktivt evangelisering i hverdagslivet.


Det har absolutt ikke vært lett å praktisere den katolske troen under pandemien, hvor troens sentrale del, liturgien, må foregår på nett. Det åndelige livet dernest utvikler gjennom et skjerm, eller ved personlige hengivenhet. Jo større prøvelsene er, desto større er Troen!


"Til tider må jeg spør meg selv: samfunnet vårt nedstenges pga. en usynlig virus, og nesten alle er med i dugnaden for bekjempelsen ... Ja, nesten ... ikke alle. Når hele byen, kjøpesenter og butikker er åpent og trossamfunn samt livssynssamfunn stenges - tar aktivt del i dugnaden, men næringsdrivende ikke ... ser jeg nesten ikke vitsen. Jeg har fremdeles tro på at før smitte tiltakene offentliggjøres, at våre samfunnsledere har tenkt det beste for befolkningen. Når russedåpen (uoffisielt) samles så mange ungdommer, uten tiltale, og det sakramentale dåp kan kun forrettes med 5 personer ... må kanskje myndighetene tenke gjennom hvordan alle skal være i dugnaden for bekjempelsen av pandemien." p. Phu


Har du savnet vievann? Om du har, kan du få vievann ved Maria fontenen (ved prestebolig). Vi fornyer vannet hver dag kl. 12 (Angelus) og prestene velsigner vannet. Alle er hjertelig velkommen til å forsyne seg med vievannet. Husk å ta med deg en liten flaske. Be gjerne en Hill deg, Maria etter at du har forsynt deg.


Vi håper å se alle tilbake ettersom tiltakene letter. Måtte Gud velsigne alle!
165 visninger

コメント


コメント機能がオフになっています。
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page